Alles over viscose

Viscose

Algemene feitjes

  • Natuurlijk materiaal, komt voort uit houtpulp (cellulose).
  • Neemt goed vocht op en is antistatisch.
  • Super zachte stof en fijn ademend.

De stof wassen (handwas)

Viscose kan met de hand gewassen worden, hiervoor geldt een maximale tempratuur van 40 graden. Doordat viscose wat kwetsbaarder wordt wanneer het nat is moet je oppassen met hard wrijven of borstelen.

De stof wassen (wasmachine)

Bij de machine was moet je viscose niet warmer als 40 graden wassen, anders gaat de stof krimpen en slijt de stof ook sneller. Het beste is om de viscose producten op een wol of zijdewas programma te wassen met een neutraal of wol wasmiddel. Let ook op met de andere kleding die je mee wast, aangezien het niet slim is om viscose met bijvoorbeeld ritsen te wassen, hierdoor kan de stof beschadigen.

Volg sowieso altijd het waslabel!

De stof strijken

Viscose kan gewoon gestreken worden, zo krijg je geen kreukels in de stof. Het beste kun je dit doen wanneer de stof nog een beetje vochtig is. Wanneer je niet wilt dat de stof gaat glimmen moet je viscose aan de binnenkant strijken.

Als viscose is gekrompen in de was, kan je deze strijken om het item weer langer te maken. Het is dan wel handig om het item dan binnenstebuiten te doen.

Let er wel op dat je het strijkijzer niet op zijn aller heetst zet, dat is niet goed voor de stof.

Vlekken verwijderen van de stof

Vlekken in viscose kunnen het beste verwijderd worden met een vloeibaar wasmiddel. Doe wat wasmiddel rechtstreeks op de vlek en was de kleding uit in de wasmachine of met de hand.